Veel voorkomende fouten bij het ontwikkelen van apps

Veel voorkomende fouten bij het ontwikkelen van apps

Veel voorkomende fouten bij het ontwikkelen van apps die u koste wat kost moet vermijden

Het ontwikkelen van een app is misschien makkelijker dan het ooit was, maar dat betekent niet dat het niet mis kan gaan. Tenzij je goud hebt gevonden en een heel origineel idee bent tegengekomen, zul je waarschijnlijk concurreren met vergelijkbare apps om zoveel mogelijk downloads en gebruikers te krijgen. Dus, hoe kunt u zoveel mogelijk gebruikers aantrekken en ervoor zorgen dat ze terugkomen? Door de best mogelijke ervaring te leveren. Er zijn een aantal manieren waarop u dit kunt doen, maar de beste plaats om te beginnen is tijdens de ontwikkelingsfase. Terwijl u de basis legt voor uw app, zijn er zoveel bewegende delen dat het moeilijk kan zijn om alles bij te houden. Daarom hebben we deze lijst opgesteld met de meest voorkomende fouten die tijdens de app-ontwikkelingsfasen zijn gemaakt.

Het belang van gebruikerservaring over het hoofd zien

Terwijl u uw app ontwikkelt, moet u uw toekomstige gebruikers in gedachten houden bij elke beslissing die u neemt. Naarmate apps beter worden, worden de verwachtingen van mensen alleen maar hoger, dus probeer jezelf de best mogelijke start te geven door je gebruikers te plaatsen.

Denk aan de meest populaire apps, ze leveren precies wat hun gebruikers zijn op een eenvoudige en gemakkelijke manier. Hoe kunt u dit gebruiksgemak nabootsen voor uw klanten?

Stel jezelf de volgende vragen als je dat nog niet hebt gedaan:

  • Waarom ontwikkel je deze app?
  • Wie is je doelgroep?
  • Welk probleem lost dit op voor uw klanten?
  • Hoe kan de app inkomsten genereren voor een return on investment?

Deze vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat deze antwoorden de functies van uw app ondersteunen. Om er zeker van te zijn dat u hieraan voldoet, moet u gebruikers tijdens het ontwikkelingsproces regelmatig ondervragen. Uw app zal sterven door uw gebruikers, zorg ervoor dat u voor hen zorgt.

 

slechte marketing

Het feit dat uw app nog niet af is, betekent niet dat u deze niet kunt gaan promoten. Immers, als niemand uw app kent, hoe kunnen ze dan verwachten dat ze deze downloaden? Veel geweldige ideeën hebben nooit het daglicht gezien als gevolg van slechte marketing. In dezelfde geest ondervonden veel ideeën die in het begin niet geweldig waren, ongerechtvaardigd succes dankzij de marketing die ze ontvingen.

Vertel zoveel mogelijk over uw app, ook als deze zich in de ontwikkelingsfase bevindt. Dit zal een gevoel van anticipatie creëren voor de aanstaande release.

Onnodige functies

Heb je geprobeerd een app te gebruiken die overladen is met te veel functies? Het maakt de app moeilijk en frustrerend om te gebruiken. Dit kan gebruikers afleiden van uw app, waardoor sommigen deze helemaal verlaten.

Om dit te voorkomen, richt u zich alleen op de functies en kenmerken die het probleem oplossen dat uw gebruikers uw app gebruiken. Bouw dan alleen van daaruit verder als ze de gebruikerservaring verbeteren en/of ze meer waarde geven.

Het is altijd beter om een ​​of twee dingen perfect te doen, dan 100 dingen op een gemiddelde manier.

 

Niet genoeg testen

Testen is cruciaal voor elke app, zeker tijdens de ontwikkelingsfase. Als u niet genoeg tests uitvoert, identificeert u geen bugs in uw app en problemen waarmee toekomstige gebruikers te maken kunnen krijgen. Bovendien kun je zonder deze tests blindelings de verkeerde kant op gaan qua app.

Wees niet bang om te testen. Gebruik de resultaten in uw voordeel, zowel positief als negatief, zodat u uw gebruikers de best mogelijke ervaring kunt bieden.

Feedback negeren

In geen enkel stadium tijdens de levensduur van uw app mag u feedback negeren. Tijdens de ontwikkelingsfase kun je met feedback de app beter maken. Als u dit negeert, kunt u fouten of onnodige functies missen die de toekomstige prestaties van uw apps schaden. Deze feedback kan intern zijn, van testen of zelfs van gebruikers. Dit alles biedt enige waarde – of het nu gaat om het benadrukken van een fout of het bevestigen dat u in een of ander aspect de juiste keuze hebt gemaakt.

Geen MVP maken

Een MVP is een minimaal levensvatbaar product – beschouw het als de basis van uw app. Denk aan een huis en alle dingen die er deel van uitmaken die er een thuis van maken – het meubilair, de verf, de decoratie, de apparaten. Maar voordat dit allemaal kan worden toegevoegd, heb je eerst een huis nodig. Muren, deuren, ramen, een plafond. Zonder deze is het slechts een vreemde verzameling bezittingen die aan de elementen zijn blootgesteld.

Je MVP is als het huis voordat het een huis wordt. Alle essentiële aspecten zijn correct gemonteerd. Zelfs zonder alle andere toegevoegde dingen – kan het dienen als een thuis, ook al is het misschien minder comfortabel.

Bekijk uw app op een vergelijkbare manier. Voordat je enthousiast wordt over animaties en kleuren en branding, dient het zijn kerndoel en heeft het alles wat het nodig heeft? Dit wordt je MVP.

Tot slot

Als het gaat om het ontwikkelen van uw app, kan het zo gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in de opwinding en druk van uw levering. Houd echter deze veelvoorkomende fouten in de gaten en u zult in de toekomst een succesvolle lancering en betere prestaties hebben!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *