Hoe responsive webdesign overgaat van 2021 tot 2022.

Hoe responsive webdesign overgaat van 2021 tot 2022.

Bij het maken van een website is het noodzakelijk dat een website op elk mobiel apparaat werkt, want een responsive website is essentieel. De meeste gebruikers bezoeken websites met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. We beantwoorden de vraag “Wat houdt responsive design in?” En presenteren belangrijke elementen voor responsive website-ontwerpen vanaf 2021, die in 2022 een vervolg krijgen. Kort gezegd houdt “responsive website design” in dat uw website er op verschillende schermformaten hetzelfde uitziet, ongeacht of het een desktop-, laptop-, tablet- of smartphonescherm is. 

Een website die zich kan aanpassen aan verschillende apparaten en hun schermformaten is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat gebruikers toegang hebben tot de inhoud van uw website. Mobiele gebruikers dwingen te navigeren op een website met meerdere kolommen die is ontworpen voor de desktop, is een ramp die resulteert in een slechte gebruikerservaring, snel verlaten en een hoog bouncepercentage. Aangezien Google ook de voorkeur geeft aan mobielvriendelijke websites boven desktopversies, kan een gebrek aan responsief websiteontwerp averechts werken, uw positie in de zoekresultaten verminderen en leiden tot een lagere zichtbaarheid. 

7 trends voor responsive website design in 2022

Een responsive website is cruciaal, en een website die succesvolle  conversies  genereert is ook cruciaal. Ons doel is om een website voor u te maken die aantrekkelijk, gemakkelijk te navigeren en ook gebruiksvriendelijk is. Met dat in gedachten waren de volgende trends sterk in 2021 en zullen ze ook in 2022 belangrijk blijven. 

1. Vereenvoudig de inhoud van de website

Als je je favoriete nieuwswebsite zowel vanaf een desktop als een mobiele browser hebt bezocht, zul je waarschijnlijk merken dat de gebruikerservaring anders is. Hoewel de desktopversie meerdere kolommen en geneste koppen kan hebben, is de mobiele versie meestal duidelijker.

En daar is een reden voor: er is minder schermruimte beschikbaar op mobiele apparaten, dus de belangrijkste content moet bovenaan het scherm worden weergegeven. 

Onthoud dat mobiele gebruikers niet horizontaal willen scrollen, dus u moet de belangrijkste aspecten van uw website terugbrengen tot één kolom. 

2. Prioriteer call-to-action (CTA)

Of het nu op een desktop of mobiel apparaat is, uw CTA moet duidelijk zichtbaar en gemakkelijk te vinden zijn. Op desktops kun je CTA-knoppen op verschillende plaatsen plaatsen, zoals: B. direct op een pagina of in de navigatiebalk. Probeer deze knoppen zoveel mogelijk boven de navigatiebalk te plaatsen, ook op mobiele schermen. De navigatiemenu’s op mobiele apparaten zijn echter vaak ingekort, waardoor een CTA-knop de algehele uitstraling kan verstoren. 

 

De oplossing voor dit probleem is om CTA-knoppen op meerdere plaatsen te plaatsen als u denkt aan mobiele versies van uw website. 

3. Gebruik schaalbare vectorafbeeldingen en geoptimaliseerde afbeeldingen

Responsieve ontwerpschema’s vereisen dynamische afbeeldingen. Schaalbare vectorafbeeldingen (SVG) zijn onmisbaar omdat ze zich automatisch kunnen aanpassen aan de schermgrootte zonder het risico van pixelvorming. 

Conventionele afbeeldingsbestanden zoals JPG en PNG kunnen daarentegen niet worden geschaald zonder in te boeten aan kwaliteit. Een ander voordeel van SVG’s is dat het kleinere bestanden zijn die sneller worden geladen. Zorg er dus voor dat u afbeeldingen opneemt in web-res-versies om ervoor te zorgen dat uw mobiele pagina’s niet vastlopen tijdens het laden van de bestanden. 

4. Maak links "vingervriendelijk"

Bedenk dat de meeste mensen tablets en smartphones met hun vingers bedienen, niet met een muis. Daarom moeten knoppen en andere interactieve gebieden op een pagina, zoals tekstlinks of klikbare gebieden, groot genoeg zijn zodat een persoon er nauwkeurig op kan tikken. Als Webdesign Bureau raden we aan om aanklikbare elementen te beperken tot een minimale hoogte van 48 pixels. In het geval van inline-links, b.v. B. in artikelen of blogposts kan dit echter variëren. 

5. Het lettertype is belangrijk

Een moeilijk leesbare website is een garantie voor pagina-einden. Sommige lettertypen zien er goed uit op desktops, maar vertalen niet altijd goed naar mobiele apparaten. 

Naast de daadwerkelijke lettertypen, moet u ook rekening houden met de grootte van de koppen en tekst. De inhoud moet gemakkelijk te lezen zijn, maar niet zo groot dat het overdreven lijkt. Houd er rekening mee dat het kiezen van een te groot lettertype kan leiden tot overmatig scrollen, terwijl een te klein lettertype de ogen belast. Hoe dan ook, de bruikbaarheid zal worden verzwakt en de esthetiek van uw website zal onaantrekkelijk zijn. Als u op dit gebied professioneel advies nodig heeft, staan onze webdesign-experts voor u klaar. Als Webdesign Bureau willen wij u erop wijzen dat een uniforme letterstijl uw website een professionele uitstraling geeft.

6. Benut de mogelijkheden van mobiele apparaten

De meeste moderne smartphones en tablets bellen automatisch gekoppelde telefoonnummers of openen een e-mailsamenstellingsscherm waar de ontvanger automatisch wordt ingevuld wanneer op een e-mailadres wordt getikt. Evenzo kunnen sociale knoppen worden gecodeerd zodat ze in de app worden geopend als ze op een apparaat zijn geïnstalleerd. Deze codering van sociale knoppen is onderdeel van onze app-ontwikkeling , die we ook aanbieden volgens de wensen van de klant.

Gebruik deze mogelijkheden om een naadloze, intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring te creëren. Op deze manier blijven de mobiele gebruikers in een comfortabele digitale omgeving die geen extra inspanning vereist om met uw website te communiceren. 

 

7. Vergeet het gebruiksgemak niet

Bij het ontwikkelen van een voor mobiel geoptimaliseerde “browse-ervaring”, moet u de backend en technische aspecten van de website niet vergeten. Websites die langzaam laden en klikbare items die vastlopen of willekeurig bewegen nadat de pagina is geladen, zijn problematisch.  

Niet alleen zal het aankomende algoritme voor de pagina-ervaring van Google u bestraffen voor deze fouten, maar u zult ook het vertrouwen van uw potentiële klanten verliezen. Niemand wil op een advertentie klikken omdat de pagina is verplaatst of om een product te kopen omdat de verzendknop is verplaatst. Als je nog vragen hebt over contentmarketing en SEO, helpt ons team je graag verder.

 

 

 

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2022.
Volgend jaar wachten nog veel meer spannende marketing- en designtips op u!

Vriendelijk Groeten,

Team LYW

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *